• On demand produktion
 • Gratis levering v. køb over 999
 • Levering op til 10 dage
 • On demand produktion
 • Gratis levering v. køb over 999
 • Levering op til 10 dage

Guide til vedligeholdelse af tøj fra Appearance

Tøj fra Appearance er lavet i udsøgte materialer, så det kan holde længe. Vasker og plejer du dit tøj korrekt, ser det ikke blot pænere ud. Det holder også længere. Vi har derfor lavet denne guide til vedligeholdelse, så du kan være med til at forlænge levetiden af din garderobe.

Vaskeanvisninger

Du finder altid en vaskeanvisning på tøj fra Appearance, som vi anbefaler, at du følger. Dette er med til at bibeholde tøjets pasform og kvalitet. På vaskeanvisningen finder du informationer om vask, tørring og strygning. Undgå at forvaske din skjorte, medmindre skjorten er meget snavset eller har svære pletter. Det sparer tid, sparer på miljøet og beskytter din skjorte mod unødvendigt slid. 

Vask af tøj af bomuld

Bomuld er forholdsvist nemt at have med at gøre med hensyn til vask, da det er en plantefiber. Der findes forskellige kvaliteter indenfor bomuld, og naturligvis er meget af tøjet fra Appearance lavet i en 100 % blød kvalitetsbomuld.

Vores stilrene skjorter, som Primary Oxford, Cappuccino og Adriano samt S’Arraco jakken, anbefaler vi bliver vasket med vrangsiden udad på 30-40 grader for at bevare den bedste kvalitet. Du skal helst undgå skyllemiddel, da det kan indeholde blegemiddel, som vil få tøjets farve til at falme. De samme vaskeanvisninger gælder for vores Andratx sweatshirt, der er lavet af bomuld og polyester.

Foretrækker du centrifugering, så skal det være en mild en af slagsen, da tøjet ellers vil krølle. Efter endt vask må du aldrig putte tøjet i tørretumbleren, hvis du ønsker at bevare dets form. I stedet skal du hænge det nyvaskede tøj på en bøjle, der passer til skuldersømmene. Sørg for at glatte manchetter, krave og sømme ud på skjorter.

Vask af tøj med tryk eller print

Vask altid dit tøj med tryk eller print med vrangsiden udad. Så holder trykket i længere tid og falmer ikke. Derudover skåner du trykket ved ikke at lade tøjet ligge sammenkrøllet, når det er tørt. Hvis du vil stryge trykket, bør du placere et klæde, fx et viskestykke, mellem tryk og strygejern og kun stryge på vrangen.

Strygning af skjorter

En velklædt mand ønsker naturligvis at iføre sig en fin og glat skjorte. Det kræver en strygning, med brug af disse 3 ting:

 1. Strygebræt
 2. Forstøver
 3. Dampstrygejern

Du opnår det bedste resultat når skjorten er lidt fugtig, når den stryges. Du kan enten stryge dine skjorter efter vask og tørring, hvor skjorterne ikke er helt tørre eller blot bruge en forstøver til at fugte dem. Spray skjorterne med rent vand med forstøveren og lad det virke et par minutter, mens du finder strygebrættet frem, samt indstiller strygejernet efter anvisningen på skjorten. Vi anbefaler, at du bruger tilstrækkeligt med damp, når du stryger din Appearance skjorte.

Mens du stryger, skal du huske på, at spidsen af strygejernet ikke må presses hårdt mod tøjet, da det ofte giver anledning til folder i stoffet, der ikke er til at fjerne. Brug i stedet strygejernets bagerste del. Start med at knappe manchetterne op for derefter at stryge dem

 • Næste trin er ærmerne, der inden strygningen strækkes og glattes ud, så der ikke er folder.
 • Knap skjorten op, så du kan stryge bærestykket, som er det, der sidder øverst oppe på ryggen af skjorten. Bærestykket skal ligge helt fladt inden strygningen – træk eventuelt let i stoffet.
 • Kraven er næste del, som skal stryges. Den skal stryges på indersiden fra spidserne og ind. Giv den eventuelt lidt ekstra damp, så bliver det nemmere at glatte den ud, og kraven vil lettere kunne holde formen. Slut af med at knappe den øverste knap i skjorten.
 • Læg det ene af skjortens forstykker fladt på strygebrættet. Start med at stryge mellem knapperne (ikke ovenpå dem). Træk eventuelt let i stoffet. Fortsæt med resten af forstykket.
 • Turen er nu kommet til skjorteryggen, som ligeledes skal ligge fladt, når du stryger. Træk igen let i stoffet, hvis det er nødvendigt.
 • Slut af med det andet forstykke.

Efter endt strygning skal skjorten hænges på bøjle, så den kan køle af inden brug eller inden dens hænges i skabet. Derved undgår du, at skjorten igen krøller med det samme.

Når du stryger mørkere farvede skjorter anbefaler vi at stryge den på vrangsiden eller under et rent viskestykke.